Framme!

Hej allihopa! Inlägget alla har väntat på... Nu har jag varit här i snart 4 dagar. Jag har inte riktigt kunnat gå in på internet förrän nu eftersom deras dator har fått ett virus, och min laptop inte går att ansluta till internet ännu, så nu sitter jag vid grannens dator och skriver. Jag har ett jättelångt inlägg som jag skrev för några dagar sen, men det går inte att kopiera från worddokumentet... Förhoppningsvis löser sig det snart. 

Fick ett mail från min mamma där det står att min kusin Linda, som är make-up artist, turnerar med Robyn på Madonnas världsturné! Så hon sminkar Robyn som är förband till Madonna. Kul va! Jag är så glad för hennes skull! Tyvärr orkar jag inte skriva mer, det ar sa jobbigt for å,ä och ö finns inte på tangentbordet så jag använder några speciella koder, som Carro M lärde mig. Och jag måste skriva med å,ä och ö! Så ni får ta och vänta ett litet tag till på all info om vad som har hänt! Jag har det i alla fall jättebra och alla är jättesnälla! Men jag saknar Bregott!!!

7 timmar kvar...

Här kommer det obligatoriska inlägget om att det är dagen innan jag åker och nu är allting packat och det ska bli så kul. Det är mer, jag åker om typ 7 timmar, har inte packat klart och känner just nu att jag gärna vill stanna hemma i Sverige. Jo, jag har egentligen packat men det saknas såna där smågrejor och alla dem ligger utspridda i mitt rum som är en enda röra! Jag kan ju inte lämna det så! Nä, jag får ta och rycka upp mig. Jag vet att det här kommer att bli ett av de bästa åren i mitt liv, men nu är jag för trött för att känna så.

I deny the last hour, it has never happened.

Ni som brukar titta på Desperate Housewives kl. 21.00 på kanal 5 kommer att bli rejält chockade. Gud vad jag ångrar att jag såg sista avsnittet av säsong 4 ikväll... Allting var frid och fröjd till *spolier varning* de på slutet visade 5 år senare! Det var ju inte alls som det skulle vara! Säsong 5 börjar den 28 september i USA så jag får se hur det ligger till då. Nu ska jag bara förtränga den senaste timmen och förneka att det här har skett. Gu, jag kommer inte att kunna sova! Det känns som om serien är förstörd, som om jag har förlorat en gammal vän. Jag gillar verkligen inte hur det är 5 år senare!

What to name?

Äntligen har jag börjat packa, jag är så duktig! Jag har lagt de flesta av kläderna jag ska ha med mig på sängen i kontoret, vilket ju egentligen inte var så svårt. Men man måste ju börja någonstans. Det är svårt att tro att jag åker om bara 6 dagar för att vara borta i 10 månader! Jag hade ju avskedsfest för mig och Jenny, som också ska till USA, igår och det var jättekul! Synd bara att jag var tvungen att fixa så mycket med maten  och så att jag inte hann umgås så mycket med alla som jag hade velat. Jenny ska också till Minnesota, fast till den södra delen, jag ska ju till norra Minnesota. Hon åker imorgon med Explorica och ska tillbringa de första tre dagarna i NYC innan hon far till sin värdfamilj. Jag har länkat till hennes blogg så om ni är nyfinka är det bara att gå in och läsa. Det är hon som är päronpuffen, visst är det ett gulligt namn. Nä nu ska jag gå och äta lite hemlagad cheesecake och citron-marängpaj från igår och se klart säsong 4 av Desperate Housewives.


Flygtider

Nu har jag äntligen fått flyginformationen från EF! Jag ska, som väntat, flyga tisdagen den 26 augusti väldigt, väldigt tidigt på morgonen. Vi ska mötas alla som åker då på Arlanda kl. 4.40! Tror dock inte att jag kommer att ha så där jättesvårt att gå upp med tanke på att jag knappt kommer att kunna sova den natten... Eller så blir det så att precis när jag har somnat så måste jag gå upp, och då blir det ju lite svårare. Eller nej, jag kommer att vara så nervös så det blir nog ganska lätt. Så här ser hela resan ut:

Stockholm-Amsterdam 6.20-8.30 
Amsterdam-Minneapolis 10.40-12.35
Minneapolis-Bemidji 14.25-15.46

Jag vet faktiskt inte om det är några andra studenter med på resan. Det är ett litet dilemma för mig att inte veta nu eftersom jag funderar på att boka en plats på planet redan nu och jag kan inte ringa till EF kontoret och kolla imorgon för då tror jag att de har stängt. Om det är flera som åker vill man ju gärna sitta med dem, men om det bara är jag vill jag bestämma plats nu. Fönsterplats nära nödutgången ska det vara. Jag tror dock inte att alla bra platser "tar slut" på bara 2 dagar så det är nog ingen fara. Sedan är det ju en mening med allting som sker.

Preliminära skolämnen

Nu har jag valt de ämnena jag ska läsa den första terminen på Bemidji High School. De har 4 terminer och man läser 4 ämnen per termin. De jag har valt är 

Mathematics - någon kurs som innehåller derivata och integraler
German 
Tennis/Golf
World Litterature

Det kändes lite konstigt att välja kurser så här på distans, men deras hemsida har väldigt bra information om de olika kurser. Vi får se om jag kan läsa de här kurserna den här terminen, hoppas verkligen det. Hade lite beslutsångest. Det blir inte så mycket till att ligga på latsidan det här året. Till våren har jag tänkt att läsa 2 Advance Placement kurser, och de ska ju vara lite jobbigare, men jag kommer ju att lära mig så mycket på dem så det gör ingenting om det innebär lite extra arbete.
 

Tandläkarbesök

Var hos tandläkaren idag för den årliga kontrollen. Förväntade mig det vanliga, kolla tänderna så att det inte är några hål, skrapa bort lite tandsten, men nej, det var inte det enda som skedde... Jag fick borra! För första gången i mitt liv. Jag hade missfärgningar i mina tänder längst bak i nederkäken som behövde fixas. Jag har väldigt gropiga tänder så tandborsten når inte ner dit. Därför fick jag borras och fyllas. Först så fick jag bedövas i munnen, vilket faktiskt inte gjorde så ont som jag kom ihåg det från operationen jag var tvungen att göra under min tandställningsperiod. Det gjorde mer ont efter jag fått sprutan än medan de bedövade mig. Efter det började tandläkaren att borra, vilket först knappt kändes. Sedan gjorde det ont så då fick jag mer bedövning. Efter det var jag bedövad i högra halvan i munnen ända upp till örat. Jag fick inte äta något innan bedövning släppte, annars finns det ju en risk att man biter sig i tungan och inte märker det. Det var obehagligt, men faktiskt lite kul, att vara bedövad. Jag lät lite rolig när jag pratade till en början, läspade lite grann. Det värsta är nog att jag ska göra andra tanden på vänstra sidan på måndag, så det blir samma procedur igen...

Arrival date!

Såg precis att jag fått ett mail från min värdmamma Susan där det står att de har fått veta att jag kommer att komma till Bemidji den 26 augusti, hon var så glad, precis som jag. Vilket betyder att jag åker om nästan bara 2 veckor! Jag antar att jag kommer att åka från Sverige samma dag, men man kan ju inte vara helt säker. Ska se om jag får ett brev av EF imorgon, annars får jag väl ta och ringa dem. Jag är så glad nu!
 

Skolämnen och saker som ska göras

Fick ett mail av min värdsyster om att de håller på och registrerar mig på skolan just nu och hon undrar vilka kurser jag vill ta. Math and science är obligatoriskt, men det hade jag tänkt läsa ändå. Jag vill läsa en mattekurs som innehåller derivata och integraler eftersom det kommer ganska mycket i Matte C, D, och E. Det borde finnas någon kurs som innehåller det, de har ju ändå 17 olika matteklasser! Sedan ska jag läsa antingen kemi eller fysik i science. Engelska måste jag ju så klart också ta, och tyska. De flesta som åker på ett utbytesår försöker ju ta lätta och roliga kurser, men jag vill läsa så att jag ligger före när jag kommer tillbaka. Funderar på att ta idrott också, eftersom jag måste bli bättre på det, jag får se hur jag gör.

Just nu håller jag på och förbereda allt jag ska ha med mig och allt jag måste göra, och det är inte lite. Jag måste köpa ett extra minne till laptopen, en extern hårdisk och en ny datorväska. Skaffa ett till bankkort. Fixa med mitt mobilabonnemang, kan man bara frysa det ett år? Köpa all presenter till värdfamiljen. Sedan har jag en massa filmer jag har bestämt att jag måste se innan jag åker, jag måste också ladda ner några. Bestämma vad jag ska ha med, packa och säga hejdå till alla. Och viktigast av allt, njuta av tiden jag har här hemma! Jag åker ju om snart 2 veckor!
 

Vilket härligt väder!

Nej, jag är inte ironisk, vilket underbart väder vi har. Himlen är alldeles grå, regnet faller, vinden viner, det är kallt och det bästa av allt, luften doftar alldeles underbart. Efter skinande sol och varmt jag vet inte hur länge är det faktiskt lite skönt med riktigt ruskigt regnväder. Och att det här vädret skulle kallas dåligt väder, medan soligt skulle kallas för fint väder är rent ut sagt dumt. Det är som att när man är arg är man en dålig människa och när man är glad en bra människa. Men man kan aldrig vara glad om man aldrig får vara arg, och det är inget fel på att vara arg. Man är fortfarande lika bra människa som när man är glad, trots att man kan bete sig lite dumt. Precis som vädret gör när det river ner elledningar. Därför finns det inget dåligt väder, bara dålig inställning.

Och regnet det öser ner......

Är det inte härligt med lite svalt sommarregn? Jo, men inte när man har bestämt sig för att under sommaren för en gång skull inte bara få lite färg, utan bli brun. Fast att ligga och trycka i solen är ju egentligen inte riktigt min grej, jag ligger hellre och läser en bra bok ute. Problemet är då  att jag bara får färg på ena sidan eftersom jag inte gillar att ligga och läsa på mage. Så det brukar bli att jag tvingar mig själv att sola ryggen i alla fall en kvart, vilket är oerhört tråkigt. Det är bar kul att sola på en strand eller brevid en pool så att man kan bada emellanåt. Sedan är det ju så jobbigt att smörja in sig, men jag solar jag ju aldrig så att jag blir bränd så behöver jag verkligen det?  Men å andra sidan har jag hört att huden åldras snabbare oavsett om man blir bränd eller inte och att man måste smörja in sig för att motverka det. Så vad ska man göra? Det är kanske lika bra med lite sommarregn i alla fall.


Sailor Moon

Jag har blivit besatt av slutsången från Sailor Moon. Jag lyssnar på den hela tiden och jag sjunger på den hela tiden. Den är så bra! Min lillebror håller på och laddar ner alla 200 Sailor Moon avsnitt på 37 gig just nu så jag ska försöka kolla på dem sen när jag är i USA, vilket jag i och för sig inte rikigt kommer att ha tid med. I Sverige sändes ju bara de två första säsongerna av fyra. Det är så kul att "återupptäcka" gamla barnprogram från när man var liten, som Trasdockorna, Fem myror, Tandmössen etc. Lyssna på låten, den är verkligen jättebra. Den bästa delen är 25 sekunder in på låten. Det här är den svenska versionen, vilken jag föredrar. Hon som sjunger är hon som också gör rösten till Sailor Moon, eller Usagi som hon heter annars, eller Annie som hon hette i den svenska versionen.

 

NYC, senior och ev. datum!

I måndags var, tro det eller ej, min värdmammas syster Mary Jo och hennes man Philip på middag hos oss. Philip var här på jobbresa och Mary Jo var med som fru. De var jättetrevliga och glada. Det bästa var nog att Mary Jo sa att hon skulle se till så att vi kom och hälsa på dem när jag är i USA. De bor i Massachusetts på gränsen till New York så om vi åker dit ska vi också åka till New York City och kanske Boston! En sak som oroar mig lite dock är att Mary Jo sa att min värdpappa Dennis pratar väldigt mycket, och då undrar jag hur mycket han pratar med tanke på att Mary Jo pratar enormt mycket! Men annars har de bara sagt bra saker om min värdfamilj så det känns tryggt och bra.

Igår fick jag ett brev från min värdfamilj med lite kort, en tidning från Bemidji och en broschyr om Bemidji. Det är otroligt vackert där, sett till bilderna i broschyren, och väldigt likt Sverige. Det blir ju dock betydligt kallare om vintern i Minnesota jämfört med Sverige, ner till -40 grader när det är som värst. Aja, jag får ju snö i alla fall.

En annan glad nyhet är att jag antagligen kommer att bli senior! Alltså det sista året på high school för er som inte har koll. Det betyder att jag förhoppningsvis kommer att vara med på graduation!

Jag har inte fått avresedatum av EF ännu men Annalise sa att hon trodde att jag skulle komma runt den 26 augusti, vilket är perfekt för då hinner jag göra allt jag måste göra i Sverige innan. Skolan i Minnesota börjar förresten den 2 september.


RSS 2.0