Bilder från Formal och Sankta Lucia!

Här kommer lite bilder från Formal och Sankta Lucia. Blev tvingad av Susan och Annalise att ha på mig Luciakronan med levande ljus och allt, men den passade inte så jag fick luta mig framåt för att den inte skulle åka av... Det var lite läskigt att ha på den med ljusen tända.

Innan formal Jag innan formal Annalise och jag Sankta Lucia, med Annalise som Lucia Sankta Lucia, med mig som tärna i mitten Jag som Sankta Lucia hemma hos oss Nisse. Den vackra röda kragen kommer från glöggflaskan.

Formal och Sankta Lucia

Hej!

Tiden går verkligen fort. Det är redan jul och förhoppningsvis så är den över snart. Julen ger mig nämligen en del hemlängtan...  Fast nu känns allt mycket bättre, om jag jämfor med förra veckan. Nä det ska bli kul med jul. Jullov har jag längtat efter och jag ser fram emot att få fira en så kallad amerikansk jul. Vi ska ner till Minneapolis över jul och stannar där i 5-6 dagar, så förhoppningsvis så har jag tid att träffa Jenny som är utbytesstudent i södra Minnesota.

Förr förra lördagen hade vi formal, vilket är som prom fast på hösten. Alla klädde upp sig i klänningar och kostym , tjejerna bokade tid på skönhetssalonger för hår och naglar, lite överdrivet ibland. Innan så var jag på "the science center", lite tom tits liknande där en av mina kompisars mamma jobbar. Där åt vi kinamat, gjorde oss i ordning och tog bilder. När vi kom till skolan så var det "the Grand March" då alla gick upp på scenen och blev presenterade inför en publik som bestod av föräldrar och vänner, det var för att visa alla utstyrslar. Efter det så började dansen. Det var i "the commons", där vi äter i vanliga fall, och de hade ljuseffekter, dj, riktigt påkostat med andra ord. Under kvällen kunde man också utan extra kostnad få ett foto på sig själv och sin date/grupp av en fotofirma som var där. Efter formal så åkte vi till Jackie's hus där vi tittade på Pride and Prejudice och somnade i soffan. Allting var underbart roligt! Speciellt dansen.


I lördags firade vi Sankta Lucia klockan 6 på morgonen. Annalise, min värdsyster, var Sankta Lucia och vi var runt 12 tärnor och 3 små stjärngossor. Det var en Sankta Lucia frukost så först blev publiken på runt 150 underhållna av tomtekören, och sedan tågade Sankta Lucia in med alla tärnor och stjärngossar medan en kör sjöng. Sedan hälsäde Lucia alla välkomna och läste upp en text som förklarade Sankta Lucia traditionen och presenterade sig själv, de tärnor och stjärngossar som satt uppe vid huvudbordet presenterade också sig själva. De sa sitt namn, skola och var i Sverige de hade sitt ursprung. Sedan åt vi en frukostbuffe som bestod av köttbullar, potatiskorv, " scrambled eggs", sill, ost, skinka, kalkon, rostbiff, frukt, bröd och rispudding, som kall risgrynsgröt fast rinnigare och med russin. Vi fick också pepparkakor och lussebullar utan saffran och russin.


Efter Sankta Lucia åkte några av oss, tillsammans med tomtekören, till ålderdomshem och uppträdde. Där träffade vi hon som startade Sankta Lucia traditionen i Bemidji. Hon är från Sverige och pratade svenska så vi pratade ett tag med varandra och bestämde att jag ska komma tillbaka och fika en dag, mycket trevlig gammal dam. Det kändes så bra att gå till ålderdomshemmen och glädja de som bodde där. Det var en tant som sa med tårar i ögonen att dethade varit så vackert, så då började jag nästan också att gråta.


När Sankta Lucia tågen var klara så åkte vi och köpte en julgran. Vi fick gå ut på en plantering och välja en som de som sålde dem högg ner åt oss. Sedan åkte vi till Concordia Language Villages (där man lär sig andra språk och kulturer, typ) där det var en marknad där man kunde köpa en massa olika saker från olika länder i världen. Marabou! Jag är egentligen inte ett jättestort fan av Marabou men när man inte är i Sverige är det otroligt gott.


Ska börja uppdatera oftare nu, lovar! Jag har ju ett helt lov framför mig.


RSS 2.0