Myten är sann, svenskar är snygga.

Jag har varit här i snart 3 veckor och jag har inte sett en enda riktigt snygg kille! Några få som ser ganska bra ut? Ja. Några riktigt snygga? Nej. I Sverige är typ var 10:e kille snygg, här är det mer var 300:e. Observera, jag menar att jag har inte sett någon kille som jag tycker är snygg, andra kanske tycker att de är snygga. Men jag har så utmärkt smak så jag tror att de flest tycker som jag. Förutom en konstig Elisabeth och en konstig Alice som inte tycker att Leonardo DiCaprio i Titanic är snygg(!). Förresten tvingade jag Susan och Annalise att se den för någon vecka sedan, men jag tror inte att de uppskattade den lika mycket som jag gör, men vem gör det?  Annalise klarade inte av att se när fartyget sjunker och alla scener med döende människor, så hon var på sitt rum större delen av andra halvan av filmen, och Susan satt bakom en kudde större delen av av andra halvan av filmen. Fast det där med att killarna är snyggare i Sverige tyckte tjejerna i tennislaget också efter att jag visat dem skolkatalogen, och hur många brukar bli bra på kort liksom?


Foton!

Eftersom ni har tjatat om bilder så tänkte jag att jag ska försöka göra er till viljes genom att lägga upp två bilder från EF's möte för utbytisar här i mitt område. Vi var runt 20 st. utbytesstudenter med familjer som träffades i en nationalpark där Mississippifloden börjar. Vi åt mat, umgicks och fick lite information. Det var jättekul! Speciellt eftersom jag träffade 2 utbytisar från Sverige, Trollhättan och Lidingö, tyvärr bor de 2,5 timmar från mig... Det var min områdesrepresentant Linda som tog korten, och det var för exakt en vecka sedan. Bilderna är inte av bästa kvalité men de är bättre än inga alls.

 

Jag i min "vackra" tröja korsandes Mississippifloden. Hon som står bakom mig är Yada från Thailand.




Nästan alla utbytesstudenter. Nr. 4 och nr. 7 sittandes från vänster är Antonia och Viktoria från Sverige, jag står precis bakom Viktoria.



Flygresan

Här är ett inlägg som aldrig publicerades, men eftersom det beskriver min "underbara" flygresa så tyckte jag att jag gott kunde lägga upp det.



"Hej allihop! Efter en lång flygresa är jag äntligen här! Det var jobbigt att säga hejdå till mamma och pappa på flygplatsen, som jag älskar oändligt mycket! Flygresan gick bra, tills jag kom till USA... På flyget Stockholm-Amsterdam  fick jag sitta vid en nödutgångså jag hade extra mycket benutrymme, vilket var skönt. Amsterdam-Stockholm satt jag brevid en stor familj från Afghanistan. De var ganska trevliga men barnen höll på och klättrade på stolarna. Jag såg "What happens in Vegas?" och "Narnia - Prince Caspian" båda var bra. Sedan såg jag också på "Ringaren i Notre Dam", ni vet Disneys tecknade, men jag hann inte se klart hela! Vilket var synd för det var så länge sedan jag såg den.


 Väl framme i Minneapolis så var man ju tvungen att gån genom customs, vilket tar åratal! Planet från Amsterdam var dessutom försenat så jag hade väldigt bråttom! När jag väl var kvar där var jag tvungen att hämta bagaget, ta det genom tullen och lägga det på ett rullband för väskor som skulle vidare.  Sedan fick jag gå igenom en liten säkerhetskontroll där de så klart var tvugna att kolla i min fullproppade EF-väska på paket med glasskålen som familjen ska få. De körde den en extra gång genom röntgen, och om den inte var okej då så skulle de öppna den! Det var 25 minuter innan planet skulle gå och jag var inte incheckad på grund av något fel så jag var väldigt stressad. När de hade röntgat paketet en extra gång och sa att det var okej då var de så dumma så de packade inte tillbaka sakerna i väskan, utan det fick jag göra, fast det var de som tog ut dem! Sedan fick jag springa till gaten, som så klart skulle vara i andra änden på flygplatsen så jag fick jag ett tåg. Jag var så arg på de i säkerhetskontrollen så jag svor x antal gånger, fick många blickar. Men jag svor på svenska så det var inte så många som fatta vad jag sa när jag klankade ner på USA. Och jag hann till flyget! Fast det var nära att jag inte kom med...


Planet var så litet! Endast 10 rader med bara en stol på ena sidan. Flygresan gick ganska fort och innan jag visste ordet av så var jag i Bemidji. Planet var extra tidigt så familjen var inte där ännu, så då passade jag på att gå på toa, vilket jag inte hade gjort sen jag landade i Amsterdam! Fast det kanske inte riktigt passar att skriva här... Whatever, det är ett mänskligt behov, alla gör det. Går på toa alltså. Om de har någon, alla har ju inte råd me... Nej! Tillbaka till flygplatsen. Jo när jag kom ut på toaletten såg jag Susan och Annalise komma gående, vi kramade varandra och sa hej, sedan 2 minuter senare kom Dennis. Jag var faktiskt inte så nervös innan jag skulle träffa dem , jag var mest nervös när jag åkte hemifrån. Mina väskor var så klart inte med planet, vilket jag förstod eftersom jag lämnade dem 30 minuter innan planet skulle gå. Nu har de i alla fall kommit till Bemidji och jag ska få dem snart när Susan kommer hem från jobbet. Efter vi hade anmält att mitt bagage hade kommit åkte jag och vi till Susans kontor för att hämta några grejor och sedan åkte jag, Annalise och Susan till en pizzeria vid vattnet där vi åt middag. Sedan åkte vi hem till deras hus, som är jättefint! Och jag har en stor säng! Jag hade bestämt mig för att tvinga mig själv att vara uppe till senaste 9 så jag och Annalise kollade på "Sisterhood of traveling pants" och jag klarade att vara uppe till 11! Eftersom jag inte hade några kläder så fick jag låna en pyjamas av Annalise och jag lyckades att sova till 11! Eller nja, jag vaknade vid 5 och sedan vid 8 och då tog det en timme att somna om. Sedan åt jag frukost, Annalise äter inte frukost (!), och då åt jag havregrynsgröt med lingonsylt och mjölk (!) och en ostsmörgås. Det var felix lingonsylt som Annalise hade köpte på hennes Swedish Camp. Sedan har jag spelat lite piano <3 och lyssnat lite på musik. Nu sitter vi i källaren och kollar på en video med Show Choir teamet på Bemidji High, show choir är när man dansar och sjunger samtidigt. Laget är 1:a i hela Minnesota!


Jag har så mycket att berätta men det här inlägget är redan lite för långt så vi tar det en annan gång. Ikväll ska vi till skolan på någonting, och sedan ska vi till Annalises kompis. Vi var i skolan igår och kollade lite, och det var väldigt stor jämfört med VRG. Men VRG är finare, hehe. Ha det bra!"



Från fredagen den 29:e augusti.


High school!

Jag ar inte sa bra pa att uppdatera, men det beror pa att jag har lite svart att ta mig ut pa internet och nu nar skolan har borjat har jag annu mindre tid. Ja, ni horde ratt jag har borjat i high school! Men gud vad jag saknar VRG! Jag har 4 lektioner per dag, US History, Analysis 1, School Store och Choir.

US History ar ganska simpelt. Alla i klassen ar ett ar yngre, sa de ar lite hm... Ja, barnsliga. Har gar en kille fran Danmark ocksa men jag ar sa oscocial sa jag har inte pratat med honom annu,

Analysis 1 ar som ni kanske forstar matte. Det ar flera moment som jag har gjort forut, det ar bara det att de gor det pa ett annat satt. Lararen ar bra, men hon ar riktigt hyper och pratar sa fort! Det ar faktiskt lite svart att hanga med! Har ar det tva tyska utbytesstudenter.

School store verkar vara den roligaste klassen den har terminen. Man far lara sig lite om hur man skoter ett foretag och man far jobba i skolans "store". Flera av de andra eleverna ar ganska barnsliga och tjejen som sitter brevid mig roker. Usch, men om hon gillar att ha ful hy, rynkor, gula tander, livlost har, dalig kondis och att do i fortid sa javisst, kul for henne.

Choir trodde jag skulle vara roligare, men de sjunger sa gamla sanger! Och alla kan typ lasa noter och sjunger DO, RE, MI osv, istallet for orden och jag vet inte riktigt hur man ska gora det! De sjunger ju sjalva sangerna ocksa, men borjar med att sjunga igenom dem pa det dar andra sattet, sa jag sjong inte sa mycket idag... Vi ska sjunga en sang pa franska ocksa! Ska bli kul att hora deras uttal... Hehe.

Efter skolan har jag tennis traning i 2 timmar(!) innan jag far aka hem. Jag ska fa spela matcher sen! Sa ni som trodde att jag skulle bli tjock under det har aret trodde fel! Familjen ater till och med mer halsosamt an vad vi brukar gora! Och vet ni, jag ska vara med i musikalen! Jag trodde inte att det skulle ga, for de har redan satt roller och sa, sa Susan och Annalise foreslog att jag kunde jobba som stage crew, vilket inte ar detsamma! Men sa fragade jag han som ar ansvarig for det om det fanns nagon mojlighet och berattade sa klart ocksa om mina teater skills. Da ville han att jag skulle sjunga for honom, hjalp tankte jag... Jag valde att sjunga "Del av din varld!" fran Den lilla sjojungfrun, Disney filmen alltsa, hehe... Och efter 2 rader sa han att han skulle "put me in the musical"! Sa jag sjunger inte daligt, bra va?  

Pa fredag ar det "Back to school dance" som jag inte direkt ser fram emot, men kanner mig lite tvingad att ga pa. Man maste ju vara lite social. Men vilka ska jag vara social med? Jag saknar mina kompisar! Jag har pratat en del med andra utbytesstudenterna, bland annat Kine fran Norge som jag pratade svenska med! Det var lite kul for hon forstod vad jag sa men jag forstod inte henne, och jag som trodde att jag var bra pa norska! Men det var nog bara for att det var sa kallt ute, for idag forstod jag. Men som sagt, det ar lite jobbigt att vara ny...

Nu tycker jag att jag har skrivit tillrackligt och jag maste gora mina laxor! Ni skulle se bockerna! De ar sa j*vla tunga och stora! Btw, det ar det republikanska konventet pa TV and I don't like it! Min vardfamilj hejar pa Obama, som jag!

Hoppas att ni har det jattebra!

Kramar
Caroline


RSS 2.0