Medalj

Gissa vem som gick till final i drama på speechtävlingen i lördags(den 21:a februari)? Jo, jag! Och gissa vem som kom på 3:e plats? Jag! Åh, jag är så glad! Imorgon ska vi till Walker och tävla, jag hoppas att jag gör lika bra då som förra veckan. Det kommer nog att gå bra, är faktiskt inte alls nervös. Men jag ska upp tidigt imorgon, vi måste vara vid skolan kl. 7.00 på morgonen.


Vi hade ingen skola idag och i torsdags, vilket var jätteskönt. Så igår storstädade jag mitt rum, vilket var jobbigt men behövdes. Så håller jag på att läsa ut "The Fellowship of the Ring"(Ringens brödraskap) som jag har låtit ligga ett bra tag nu, och sedan ska jag börja på "Pride and Prejudice" av Jane Austen. Håller även på och läser "Confessions of a Shopaholic" (En shopaholics bekännelser), och ska gå och se filmen senare. Det är lite kul för huvudpersonen i boken påminner mig faktiskt om min gamla vän Jossan, inte det där med att shoppa upp alla sina pengar och dra på sig en massa skulder, men lite av hennes personlighet och resonemang ibland. 



      


Tänk vad tiden går.

Idag, den 26:e februari, har jag varit här i 6 månader, ett halvår med andra ord. Det är inte klokt vad fort tiden går. Det känns inte som om jag har varit här så länge. Ett halvår är ju ett halvt år, jag har bott i USA i nästan en 36:e del av mitt liv. Det är ju i och för sig ganska lite när man tänker efter, men i alla fall. Jag kan dock stolt säga att jag just nu nästan inte har någon hemlängtan alls. Det kommer att bli svårt att åka hem om lite mer än 3 månader... Men jag ser ändå fram emot det. Ingen skola på 10 veckor ju!


Så annorlunda

För några dagar sedan satte jag mig framför pianot för att spela några toner, vilket jag inte har gjort på länge. Tog fram ett stycke från Titanic men upptäckte att det var något konstigt med formen på pappret. Det var långt och smalt och såg inte alls ut som det skulle. Är det så här pappren från Sverige ser ut? Jag kommer ihåg hur jag i början av min vistelse tänkte att det amerikanska pappret var alldeles för kort och brett, och att det svenska var mycket bättre. Nu har det blivit precis tvärtom. Det svenska ser ju helknasigt ut. Vid närmare eftertanke så återspeglar ju pappren nästan våra stereotypa kroppstyper. Svenskar är långa och slankare, amerikanare kortare och tjockare. Nä, långt ifrån alla svenskar är slanka, och långt ifrån alla amerikanare är tjocka. Faktiskt, alla här är inte tjocka. Och de är inte dumma heller. Det är bara det att deras utbildning inte ger dem lika mycket kunskap om omvärlden som våran utbildning i Sverige ger, men det är inte deras fel. De vill lära sig. Och att många av dem bara aldrig har varit i något annat land än USA, eller möjligtvis Canada; det är faktiskt lite längre att åka för dem än vad det är för oss i Europa. Alla människor jag har mött här vill åka utomlands, men det är dyrt och alla har inte de pengarna.


Jag är så glad att åkte hit till USA, för mitt syn på landet och dess invånare har verkligen förändrats. Jag har träffat så många underbara människor här. De är så mycket öppnare än vad folk är i Sverige. Och de är jättebra på att ge komplimanger. Jag tror att jag under mina 5 ½ månader här har fått 3 gånger fler komplimanger här än vad jag fick under motsvarade tid i Sverige.

"Amazing, gorgeous, adorable, funny, beautiful, cute, fantastic, sweet, hilarious, pretty, wonderful"


Vilken röra!

Usch vad jag ogillar dammsugarens hemska oväsen. Sitter i mitt rum nu och försöker att skriva ett blogginlägg medan Annalise dammsuger utanför, det går ju inte att koncentrerar sig. Dörrarna här ljudisolerar dessutom ingenting. Kanske är det på grund av mitt ogillande av dammsugsljud som jag inte har dammsugit mitt rum på veckor, jag vet det är hemskt! Mitt rum är en enda röra, bara att titta på det gör att jag måste sätta mig ner och vila. Jag vet att jag måste ta i tu med det en dag, men jag orkar inte. Har mycket att göra och att städa är inte den högsta prioritering på min lista. Tror att jag får dela upp städning det över en vecka för att kunna få det klart, för jag har ingen energi till att göra allting på en gång.  

Här är några bilder från i julas när mitt rum är städat:

     


RSS 2.0