Det bruna guldet.

De senaste dagarna har jag varit jättesugen på choklad. I mitt rum har jag ju så klart min lilla godisgömma med svensk och tysk choklad, den amerikanska är inte direkt att hurra för. Vill gå dit nu och proppa i mig en massa, men jag tror inte att det är en så bra idé. Tycker bäst om mörk choklad, gärna med hasselnötter, och tryffel som smälter i munnen. Vill ha! Har för mig att jag läst någonstans att om man ofta är sugen på choklad så betyder det att man har brist på något näringsämne, vad skulle det kunna vara i så fall? Jag som är så hälsosam. Hehe...he.


Minneapolis

Här kommer några bilder från helgen. Fick äntligen se downtown Minneapolis, och vi var även och besökte Amerikansk-Svenska Institutet vilket var väldigt intressant. Det var en glasutstallning med en massa vackert glas, och en utstallning om svenskar som immigrerade till Minnesota. Huset byggdes av en svensk man och i biblioteket var det gamla svenska böcker, fast de fick man inte röra förstås. I butiken så köpte jag hallonsaft och läkerol. De hade O'boy också, men det var över 100 kronor för en liten burk vilket är i det dyraste laget.


Downtown Minneapolis
Downtown Minneapolis


 
American-Swedish Institute

The Devil in Disguise

Vi var i Minneapolis under påskhelgen, men nu har skolan börjat igen för här har man inget påsklov. Men nu ska jag berätta om Barbara (min värdmammas syster) och hennes dotter Katie’s katt. ”Åh, en söt snäll katt, precis som Cissie och Ceasar?” tänker ni nog nu. Men då har ni fel. Det här är en ond katt. Hon är elak mot alla som inte är Barbara eller Katie. Missförstå mig inte nu, ibland kan hon vara jättenäll och stryka sig emot en, men för det mesta är hon ond... Ta vad som hände i lördags som exempel.

Jag är uppe i gästrummet och sitter fredligt på sängen och skriver på mina jobbansökningar då lilla Willow som hon heter kommer in i rummet. Jag förstår att hon tänker hoppa upp i fönstret som jag så klart har öppet, så jag stänger det lite grann så hon inte ska ramla ut. Jag är rädd för att hon ska knuffa fönstret mer öppet och sedan försöka gå ut på taket, så jag sträcker fram handen mot henne för att säga det till henne när hon fräser mot mig. Nähä! Om det är så det ska vara, tänker jag och fräser tillbaka. Då fräser hon igen och tar fram tassen som om hon hotar att riva mig, vilket hon egentligen inte kan för hon har inga klor, haha! Men hon har ju tänder, så när hon fräser igen lämnar jag rummet. Sedan när jag kikar in där så sitter hon så förnöjt i fönstret den lilla snorungen, och när jag tittar på henne och säger med mjuk röst ”Will you be nice to me now, Willow?” så jamar hon argt.
 
Nästa morgon så var det samma sak. Jag låg i sängen och hade inte gått upp än, så hör jag hur dörren öppnas, ”Nej! Släppte någon in Willow nu, tänkte jag?” Sedan hör jag något bakom mig, när jag reser mig upp i sängen så står Willow där vi kudden, sedan börjar hon fräsa. Vem tror hon att hon är egentligen? Bara komma och ta över min säng så där. Den där katten tror att hon äger allt och alla, och att hon kan bete sig hur som helst. Jag som har försvarat henne mot alla elaka kommentarer hon har fått från alla släktingar vid Thanksgiving och Christmas, men det här var faktiskt droppen.

Avresedatum

Vet nu äntligen när jag ska åka hem till Sverige. Fick först ett brev hem från EF där det stod att jag skulle åka hem den 10:e juni. Men då skulle jag missa min kusin Emmas student med en dag. Så jag pratade med min lokala representant som fixade så att jag nu åker hem tisdagen den 9:e. Åker via Island och anländer på Arlanda klockan 12.45 på onsdagen, så jag hinner precis. Det ska bli så kul att få komma hem igen! Men det kommer att bli så otroligt svårt att åka härifrån, speciellt att lämna alla mina underbara vänner. Jag ska försöka komma tillbaka hit nästa år dock, om jag kan. Och om mamma och pappa är villiga att betala...


RSS 2.0